mandag 2. mai 2016

10 ting du ikke visste om pirater og sjørøvereSjørøver og pirat er et av de mest populære kostymetemaene, men hvor godt kjenner du egentlig til deres historie? Her er 10 ting du ikke viste om pirater og sjørøvere:

10) Piratvirksomhet har eksistert så lenge som havene har blitt benyttet for å frakte varer. De tidligste dokumenter som henviser til piratvirksomhet er det såkalte Havfolkene som truet Middelhavet på 1200-tallet f.Kr.

9)  De mest kjente folkene som drev som pirater i antikken var illyrere. De var bosatt på den vestlige delen av Balkan.


8)  På en sjøreise over Egeerhavet i 75 f.Kr ble Julius Cæsar tatt til fange av pirater. Cæsar holdt på en overlegen holdning og var munter gjennom hele sitt fangenskap. Da piratene forlangte en løsepengene på tyve talenter med gull, skal Cæsar ha insistert på at han var verd minst femti. Etter at løsepenger var betalt og Cæsar satt fri, samlet han en flåte, forfulgte og tok piratene til fange og fikk dem korsfestet.

7) Romerriket hadde på det meste 500 krigsskip, 120 000 infanterister og rundt 5000 kavalerister til å bekjempe det problemet med sjørøveriet.

6)  Mot slutten av 800-tallet hadde muslimske sjørøvere etablert seg langs kysten av sørlige Frankrike og nordlige Frankrike. I 846 herjet muslimske angripere Roma og skadet Vatikanet.5)  En viss engelskmann ved navn William Maurice ble dømt for piratvirksomhet i 1241 og er da den første kjente person i Vest-Europa som ble dømt til hengning, trekking og kvartering, noe som indikerer at daværende kong Henrik III av England tok trusselen fra pirater alvorlig.

4)  Ved et tidspunkt utgjorde piratbefolkningen på Madagaskar opptil 1000 mennesker. Île Sainte-Marie, en liten øy utenfor østkysten av Madagaskar, ble en populær base for pirater gjennom hele 1600- og 1700-tallet.

3)  I henhold til historikeren Robert Davis ble mellom 1 million og 1,25 millioner europeere tatt til fange av barbareskpirater (muslimske sjørøvere i nordafrika) og solgt som slaver hovedsakelig til den islamske verden.

2)  Mange sjørøvere kom til Karibia etter den spanske arvefølgekrigen var over i 1714 og slo seg på piratvirksomhet. Perioden hvor piratene var mest suksessfulle var fra rundt 1700 og fram til 1730-tallet.

1) I en rapport utgitt av Geopolicity Inc kalt The Economics of Piracy hevdes det at sjørøveri er marked i seg selv, og verd mellom 4,9 til 8,3 milliarder amerikanske dollar i 2010 aleneIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Om meg

Bildet mitt

CEO/Founder at http://www.partykostymer.com - Norges største rendyrkede kostymebutikk på nett!

Er du en misfornøyd kunde? Ring meg gjerne på mitt private nummer: 40 61 71 70, så skal jeg forsøke å hjepe deg!

Er du en fornøyd kunde? Da håper jeg du forteller det til alle dine venner og famlie!!

Logo

Logo
Logo