onsdag 6. juli 2016

Tips til en vellykket barnebursdag!

Barnebursdagen nærmer seg og det var litt mer å tenke på enn du først trodde... Fortvil ikke! Vi hjelper deg med de vanligste spørsmålene - slik at barnebursdagen blir vellykket!

1. Hvem skal vi sende invitasjon til?
Barnehagealder: Ta en prat med de som jobber i barnehagen og spør hva som er vanlig. Det vanligste er å invitere de av samme kjønn eller alder på avdelingen. Er oppdelingen klar og tydelig så forstår barna dette og ingen vil føle seg utenfor. Et tips er å be de som jobber i barnehagen om å dele ut invitasjonene til foreldrene.

Skolealder: Der er veldig vanlig å invitere alle av samme kjønn i klassen, i alle fall i 1-4.klasse. Mange skoler er opptatt av at ingen skal ekskluderes, så sjekk reglene for dette om invitasjonen skal deles ut i skoletiden. Hvis det å invitere f.eks. alle guttene i klassen blir for mange (økonomisk og plassmessig), så er det ok å invitere halvparten, men unngå å utelate 1 eller 2 personer.


2. Hvor lenge skal bursdagsfesten vare?
To timer er vanlig lengde på en barnebursdag.

3. Hvilken ukedag passer best?
Lørdag og søndag kan være en god løsning for de minste barna slik at bursdagsfesten ikke blir avsluttet for sent. Det negative med å arrangere i helgen er at sjansen er større for at noen ikke har anledning til å komme (det samme gjelder fredag). Selskap om ettermiddagen på hverdager fra klokken 16 til 18 eller 17 til 19 er det vanligste valget.


4. Hvilket lokale passer best?
De fleste arrangerer bursdag hjemme og dette er også en fin mulighet til å la andre bli litt bedre kjent med bursdagsbarnet og hvordan det har det hjemme. Om man har plassmangel eller ønsker å gjøre noe nytt og kreativt, så finnes det et stort tilbud som f.eks: Lekeland, bowling, pizzarestaurant, gymsal, tur på kino, besøk på gård, tur i skogen, tur på stranden.

5. Tema på festen?
Barna selv har ofte et klart bilde av et tema på festen om de ønsker det. Dette kan f.eks. være superhelter, cowboy & indianer, prinsesser eller lignende. Se ulike tema her.

6. Gave til bursdagsbarnet
Det vanligste er at gave til bursdagsbarnet koster ca 100 kroner, men flere steder kan foreldrene ha blitt enige om rettningslinjer på dette. Sjekk gjerne med noen andre i klassen eller barnehagen.


Et bilde publisert av Subhamoy Chakraborti (@csubhamoy)

7. Servering
Pølser med brød eller lompe og pizza er mest vanlig, men prøv gjerne å servere litt sunnere mat. Grønnsaker og frukt som gulrøtter og melon går unna om du har skåret de opp i biter! Bursdagskake er obligatorisk - de fleste barn foretrekker sjokoladekake, og gelé i små glass er også populært. De fleste foreldre gir deg beskjed om du må ta spesielle hensyn som f.eks. allergi. Ha gjerne et glutenfritt alternativ i bakhånd.8. Foreldre på festen?
For de minste barna (2-3 år), så er det helt vanlig at foreldrene blir med på festen, så et tips er å ha litt kaffe og kaker til disse også. Når barna blir større er det mest vanlig at barna er alene. For 4-5 åringer så vil det typisk være 3-4 foreldre tilstede hvis du har invitert 10-12 barn. 9. Forventer barna å få gottepose?
Nei, for barna er nok ikke dette så viktig, men om du likevel ønsker å gi barna hver sin gottepose, så er det et tips å begrense seg noe. Fyll gjerne posene med potetskruer, en kjærlighet på pine og f.eks. en ballong.

10. Leker til bursdagsfesten
Barna leker som regel veldig fint på egenhånd uten at du arrangerer leker. Bursdagsbarnet selv har som regel noen tanker rundt dette, så sjekk gjerne med han/henne. Fiske med pinne og skattejakt i huset er alltid populært...!11. Stress ned
Selv om bursdagskaken skulle bli mislykket eller pølsene kokt, så er det viktigste å være tilstede og gjøre dagen til en fin opplevelse. Unngå stress, masse regler og sur stemning og la heller humla suse de to timene - det er tross alt kun bursdag en gang i året...!


...


Lykke til! Følg våre enkle råd og stress ned, så blir nok barnebursdagen vellykket!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Om meg

Bildet mitt

CEO/Founder at http://www.partykostymer.com - Norges største rendyrkede kostymebutikk på nett!

Er du en misfornøyd kunde? Ring meg gjerne på mitt private nummer: 40 61 71 70, så skal jeg forsøke å hjepe deg!

Er du en fornøyd kunde? Da håper jeg du forteller det til alle dine venner og famlie!!

Logo

Logo
Logo